Video/63 rekorde botërore, ky është njeriu më i fuqishëm në planet

Dmitriy Khaladzhi (19 prill 1979), një sportist ukrainas, është kampion në mbajtjen e rekordeve botërore për ngritje të fuqive.

Në moshën katër vjeç, Khaladzhi u dogj nga një kazan me ujë të valë, 35% e lëkurës së tij u dëmtua.

Ai kishte hyrë në shtatë operacione dhe bëri 12 transfuzione gjaku.

Pas sëmundjes, muskujt e tij u mummizuan dhe në moshën 5 vjeç Khaladzi duhet të mësonte për të ecur përsëri, transmeton lajmi.net

Ai luajti në cirkun Donetsk, duke realizuar veprat si ”Herakli dhe Nimfa” dhe ”Herakli dhe arinjtë.”

Në vitin 2009 mori pjesë në emisionin Got Talent të Ukrainës dhe shkoi deri në finale, duke refuzuar të merr pjesë më tutje.

Ai shkroi disa tregime për atletët e shquar, dhe iu dha çmimi letrat ”Pena e Artë e Rusit” në vitin 2010.
Ai me një dorë arrin të çojë gur të rëndë 152 kg. Atleti antik grek Bybon i cili jetonte në shekullin VI para Krishtit, ngriti me një dorë një gur që peshonte 143.5 kg.

Pesha origjinale e ngritur nga Bybon mbahet në muzeun e qytetit Olimpia. Guri është gdhendur në greqishten e lashtë: ”Unë, Bybon, ia dola ta heq këtë gur nga toka me një dorë dhe ta vendos mbi kokë.”