Arsyet pse keni të vjella me ngjyrë të verdhë apo gjelbër

Të vjellat me ngjyrë të verdhë apo gjelbër mund të ndodhin për shumë arsye. Disa nga shkaqet mund të jenë serioze dhe të kërkojnë kujdes urgjent mjekësor.

Çka janë të vjellat?

Të vjellat në disa raste mund të jenë një shenjë e një problemi serioz, transmeton Indeksonline.

Lëngu i verdhë apo me ngjyrë të gjelbër prodhohet nga mëlçia dhe ruhet në fshikëz të tëmthit. Ndihmon tretjen e ushqimit duke grumbulluar kryesisht yndyrat dhe duke i kthyer ato në acide yndyrore.

Shkaqet e të vjellave të verdha apo gjelbra

Epidemia e vjelljes mund të ndodhë kur dikush ka grip apo në raste të helmimit me ushqim. Kjo mund të ndodhë edhe nëse personi nuk ka ngrënë për shumë orë.

Disa nga arsyet kryesore përfshijnë:

Alkooli
Mundimet e mëngjesit
bllokimi i zorrëve

Kur duhet të konsultoheni me mjekun?

Në rast se të vjellat vazhdojnë për periudha të gjata dhe kur keni shenja të dehidrimit, duhet të kërkoni kujdes mjekësor emergjent./