Kombinimi Cudibërës i Fikut Dhe Ullirit

Kombinimi cudibërës i fikut dhe ulliri

“Pse pikërisht fiku dhe ullirir,

Përveç dobive të panumërta të tyre,kohët e fundit shkencëtarët kanë zbuluar diçka shumë interesante që gjendet në kombinimin e tyre.

Truri i njeriut prodhon një lëndë që quhet “mitaloitonid”. Koha më intenzive e prodhimit të mitaloitonidës është nga mosha 15 deri në 35 vjeç. Përsa kohë truri prodhon këtë substancë,njeriu është i fortë,i ri dhe energjik.

Një grup shkencëtarësh japonezë arritën ta gjejnë këtë substancë vetëm te fiku dhe ulliri, por nuk e zbulonin dot se në ç’raport.Për këtë i ndihmoi konstatimi i një profesori për bimët mjekësore në Universitetin e Ezherit në Kajro.

Në Kuranin Fisnik, Allahu e ka përmendur shtatë herë ullirin dhe një herë fikun. Shkencëtarët e provuan kombinimin në raportin 1/7.